Siirry sisältöön

Koneosapalvelu tarjoaa ainutlaatuista kokonaispalvelua teollisuuden puunkäsittelylinjoilla käytettävien kuormausnostureiden yhteyteen. Tarjoamme kaikki tarvittavat komponentit nosturista hydrauliikkaan, ja hoidamme projektin kokonaistoimituksena suunnittelusta asennukseen ja konedirektiivin mukaiseen dokumentaatioon. Valmistamme itse mm. hydraulikoneikot, suuntaventtiilit, ohjausjärjestelmät ja kahmarit. Emme tarvitse projektin toimitukseen monimutkaista alihankintaketjua, sillä meillä on oman tuotannon lisäksi osaavat projektimyyjät, suunnittelijat, asentajat ja valtuutetut nostolaitetarkastajat.

Palvelemme valtakunnallisesti puunjalostusteollisuuden kuormausnostureiden ja niihin liittyvän hydrauliikan modernisointi-, korjaus- ja huoltotoimissa. Tutustu palveluumme tarkemmin alla ja ota yhteyttä teollisuusmyyntiimme, niin tarjoamme linjastollenne räätälöidyn, tehokkaan ratkaisun puun käsittelyyn.

Kartoitetaan yhdessä laitoksesi kuormausnosturi- ja hydrauliikkatarpeet - ota yhteyttä!

kuormausnostureiden-projektitoimitukset
Mikko Koponen
Myyntijohtaja, teollisuushydrauliikka
Teollisuuspalvelut, pneumatiikka
kuormausnostureiden-projektitoimitukset
Ossi Nieminen
Myyntipäällikkö
Teollisuus- ja mobiilihydrauliikka, IQAN

Katso video nosturiprojektin toteutuksesta

Kaikki Koneosapalvelun videot katsottavissa YouTube-kanavallamme.

Kuormausnosturiprojektin työvaiheet ja komponentit

Tarvekartoitus ja projektisuunnitelma

Aloitamme nosturiprojektin huolellisella tarve- ja kuntokartoituksella yhdessä asiakkaan kanssa. Esiselvityksessä tarkistamme käyttökohteessa uusittavat tai kunnostettavat komponentit ja määrittelemme mm. nosturivalinnan, ohjausjärjestelmän moduulien, koneikon, asennuslaatan, sekä sähköistyksen ja automaation suunnittelua ohjaavat speksit.

Uuden kuormausnosturin hankinnassa emme ole sidottuja tiettyyn valmistajaan, vaan toimitamme asiakastarpeeseen sopivimman nosturin. Tarjoamme käytetyille nostureille vaadittavat nosturitarkastukset. Suoritamme myös nosturien peruskunnostuksia oman sylinterihuoltomme, korjaamomme ja konepajamme avulla. Voimme valmistaa nostureille tarvittavat jalustalaatat itse. Asennuspaketissa otamme huomioon tarvittavat purkutyöt, kuljetukset ja nostot.

Oma koneikoiden, venttiilien ja ohjauksen valmistus

Nosturien käyttöön ja ohjaukseen tarjoamme HYPROX®-hydraulikoneikot, Parker-suuntaventtiilit ja IQAN-ohjausjärjestelmät. Meillä on pitkä kokemus vaativien teollisuuskäyttöön räätälöityjen hydraulikoneikoiden suunnittelusta ja kokoonpanosta, minkä hyödynnämme kompaktien nosturikoneikoiden valmistuksessa.

Koneosapalvelu on sertifioitu Parker Distributor Mobile Technology Center. Suunnittelemme optimoidut venttiiliratkaisut eri käyttökohteisiin, ja varastoimme venttiilikomponentteja itse nopean toimitusajan takaamiseksi. Kokoonpanon teemme hydrauliikkahuollon moderneissa tiloissamme, ja koeajamme venttiilit omilla testilaitteillamme. Suunnittelemme IQAN-ohjausjärjestelmän IQAN Design-ohjelmointityökalulla asiakkaan erityisvaatimusten mukaisesti, valitsemme sopivimmat komponentit, suoritamme kokoonpanon sisältäen räätälöidyt johtosarjat ja testaamme järjestelmän aina ennen toimitusta.

Kotimaiset Vahva-kourat erikoisleuoilla

Nosturin kärkeen tuotevalikoimastamme löytyy puunkäsittelyyn suunnitellut Vahva-kahmarit sekä Baltrotors-rotaattorit ja riipukkeet. Vahva-kuormainkoura on ollut Koneosapalvelun oma tuote jo 1980-luvulta lähtien. Valmistamme pienintä Vahva B15-mallia erikoisleuoilla teollisuuskäyttöön räätälöitynä. Erikoisleuat terävällä kolmiokärjellä helpottavat yksittäisten runkojen käsittelyä, joten malli soveltuu erityisesti sahoille ja muille puunkäsittelylinjoille.

Asennus, varustelu, koekäyttö, koulutus ja dokumentointi

Asennusvaiheessa laitamme paikoilleen tarvittaessa uuden nosturin jalustalaatan, uuden ja/tai kunnostetun nosturin, kouran, venttiilipöydän, koneikon, ohjauslaitteet ja muut mahdolliset varusteet sekä kaikki tarvittavat letkutukset, putkitukset ja kaapeloinnit. Teollisuusasennuksiin ja hydrauliikkaan erikoistuneet asentajamme suorittavat työt ripeästi huoltoseisokkien vaatimissa aikatauluissa turvallisuudesta tinkimättä. Asennusten valmistuttua suoritamme koekäytöt.

Kokonaispalveluumme sisältyy totta kai myös tarvittavat käyttöönottotarkastukset, käyttäjäkoulutukset, projektinjohtotyö ja dokumentointi, joiden sisältö on määritelty yhdessä asiakkaan kanssa projektin suunnitteluvaiheessa.

Katso myös