Siirry sisältöön

KOPA -kantavat telat tunnetaan myös nimellä kaivuritelat, koska ne muistuttavat kaivinkoneiden teloja, mutta ne valmistetaan metsäkonekäyttöön räätälöidyistä vahvemmista telakengistä. Leveän, tasaisen telakengän ja telakenkien kapean välin ansiosta pintapaine jakautuu tasaisesti, ja yhtä aikaa maahan kosketuksessa olevan telaketjun pinta-ala on mahdollisimman suuri tuoden maksimaalisen kantavuuden metsäkoneille. Telakengän ulkoreunan taivutus vähentää maaperän pintavaurioita sekä puunjuurien vaurioitumisriskiä. Kopa-teloja kannattaa käyttää sekä harvestereissa että kuormatraktoreissa. Kopa-teloissa on:

 • Leveät ja tasaiset telakengät, joista saatavana 3 eri leveyttä. Mallista riippuen telakenkä on suora, ulkoreunasta taivutettu tai molemmista reunoista taivutettu.
 • Tavallista pienempi telakenkien väli (alle 2 cm) maksimoimassa kantavuutta
 • Tavallista korkeampi sivuohjuri suojaamassa rengasta
 • Sisäpuolinen liukueste joka toisessa telakengässä estämässä renkaiden pyörähtämistä telojen sisällä
 • Ulkopuoliset pitonastat parantamassa veto- ja sivuttaispitoa. Vakiona 1 kpl / telakenkä, saatavana myös tuplanastoitus.

 • Koneiden uppoaminen ja kalustovauriot vähenevät
 • Maaperän ja metsäteiden vauriot vähenevät
 • Leimikoiden korjuuajankohta on joustavampi pehmeiden maastojen kohteissa
 • Pienempi vierintävastus säästää polttoainetta
 • Telat vähentävät koneen heiluntaa ja tekevät ajosta tasaisempaa ja siten kuljettajalle miellyttävämpää
 • Koneella pystyy ajamaan kovempaa vauhtia, mikä parantaa työtehoa

Varmistamme telojen sopivuuden kuhunkin kone- ja rengasmalliin tapauskohtaisesti. Selvitämme tiedot mm. peruskoneen mallista, rengaskoosta ja -tyypistä, telin napavälistä sekä mitat offsetin määrittelyä varten. Telan offset tarkoittaa avolenkin ulkoreunan etäisyyttä koneen rungon puoleisesta telakengän päästä. Näin saamme määriteltyä sopivan telakengän mallin, telakenkien määrän ja kokoonpanohitsauksessa tarvittavat mitat. Yleisimpiä vakiomalleja toimitamme suoraan varastostamme, erikoisemmat räätälöinnit valmistetaan tilauksesta.

Telakaupoissa on rahoitusmahdollisuus, voimme hakea rahoitustarjouksen ja -päätöksen puolestasi Nordea Rahoituksesta. Telat toimivat rahoituksen vakuutena, minimikäsiraha on 20% verollisesta kauppahinnasta. Voit myös tarjota nykyiset käyttökunnossa olevat telasi meille vaihdossa. Teemme telakaupat joustavasti – kysy tarjous!

Telamallit ja tekniset tiedot

KOPA -kantavat telat ovat saatavissa rengaskoolle: 600, 650, 710, 750, 800. Vannekoot 22.5, 24.5 ja 26.5. Varastomallit renkaille Nokian Forest King F ja F2 / ELS L-2, koko 710/45-26.5. Muut rengasmallit (esim. TRS) ja -koot tilauksesta.

Suosittelemme vahvempia HD-versioita kuormatraktorin omapainon ollessa yli 18 tonnia. Kopa-teloissa käytetään 28 mm umpilenkkejä, 20 mm avolenkkejä ja 28 mm telaliittimiä. Tarvittavat telanliittimet sisältyvät toimitukseen. Valmistaja pidättää oikeuden teknisten tietojen muutoksiin.

Suosittelemme myös pyörätelaksi

Kopan kantava yksipyörätela on erittäin hyvä vaihtoehto ketjuille kuusipyöräisessä harvesterissa. Sekä moton liikkumiskyky että ajomukavuus nousevat aivan uudelle tasolle, kun peräpainoa kannatellaan pyöräteloilla ja etupäässä on lisäksi Kopa -kantavat telat telipyörien ympärillä.

Telojen käyttö sekä motossa että ajokoneessa on erittäin tärkeää, koska maan pinta tulee olla ehjä moton jäljiltä, jotta saadaan maksimaalinen kantavuus myös kuormatraktorille.

Patentoitua kehitystyötä yhdessä asiantuntijoiden kanssa

Innovatiivinen tuotekehitys on tuonut Kopa-teloille Euroopan laajuisia patentteja. Olemme kehittäneet kantavia teloja tiiviissä yhteistyössä asiakkaidemme kanssa. Suuret kiitokset kehitys- ja testaustyössä mukana olleille tahoille: mm. Oulaisten Metsäkonehuolto Oy, Forest-Linna Oy, Metsäkonepalvelu Oy, Metsä-Multia Oy, RV-Hänninen Oy, Veljekset Lehtomäki Oy.

Voit tutustua asiakaskokemuksiin Kopa-telojen käytöstä alta löytyvillä videoilla.

Kantavien telojen kiristäminen ja telatarvikkeet

Kopa -kantaville teloille on suunniteltu oma telankiristin. Kiristintä käytetään pareittain ja siitä on saatavana kaksi eri mallia: vakio ja multi. Telat voi kiristää myös muulla sivusta kiinni ottavalla telankiristimellä, esim. QTT400. Telojen päällevetokoukkuja toimitamme kolmessa eri koossa. Katso video-ohje telojen kiristämisestä sivun alareunasta.

Meiltä löytyy varaosia myös telojen huoltamiseen, mm. pitonastoja sekä umpi- ja avolenkkejä.

Kopa-telojen mallisto tuotekuvastossa

Kopa-telojen mallistoon sekä vakiomallien varastotilanteeseen voit tutustua tarkemmin tuotekuvastossa. Yleisimpiä malleja toimitamme suoraan varastosta, mutta erikoisemmat räätälöinnit valmistetaan tilauksesta. Varmistetaan yhdessä telojen sopivuus konemalliisi, joten ota rohkeasti yhteyttä myyntiin lisätietoja varten.

Videot

Alla videoita Kopa-teloista erilaisissa metsäkoneissa, käyttäjäkokemuksia metsäkoneyrittäjiltä sekä ohje telojen asennuksesta ja kiristyksestä.
Kaikki Koneosapalvelun videot katsottavissa YouTube-kanavallamme.

KOPA-telat 900HD Ponsse Buffalo ja Logset 5F -kuormatraktoreissa
KOPA -kantavien telojen asennus ja kiristys
Näkemyksiä Kopa-teloista - haastattelussa Aki Laaja, Metsä-Multia Oy
Näkemyksiä Kopa-teloista - haastattelussa Asko Piirainen, Metsäurakointi Piirainen Oy

Kuinka voimme auttaa?

Lähetä viesti
info@koneosapalvelu.fi
Katso toimipisteet ja aukioloajat
Kaikki yhteystiedot