Siirry sisältöön

Vahva C-mallit

Pyöreän puun käsittelyyn soveltuvat kourat rotaattori­kiinnityksellä.

Lue lisää

Vahva E-mallit

Energiakourat hakkuu­tähteiden, kantojen ja kierrätys­teollisuuden materiaalien käsittelyyn.

Lue lisää

Vahva KC-mallit

Kaivinkone­käyttöön suunnitellut kourat S- ja NTP-pikakiinnikkeillä.

Lue lisää

Isot Vahva C-mallit

60, 80, 100 ja 140 -kokoluokkien kourat materiaali­koneisiin.

Lue lisää

Lisävarusteet Vahva-kouriin

Lue lisää

Käyttöohjeet ja varaosakirjat

Lue lisää

Miksi Vahva on vahva?

Rakenne on luja ja kestävä, koska kahmarit on valmistettu erikoislujasta rakenneteräksestä. Lisäksi kaikkien E-mallien piikit sekä C- että KC-mallisarjassa ovat HARDOX 400-kulutusterästä. Täten piikit kestävät kulutusta vaativissakin käyttökohteissa kuten hakkureissa ja kaivinkoneissa. KC-mallisarjassa eli kaivurikahmareissa on vahvistetut HD-leuat kokoluokasta 36 ylöspäin.
Kahmareissamme on kaksi reaktiotankoa (ei 15 ja 21-malleissa), minkä ansiosta mekaniikka on symmetrinen ja vääntövoimat minimoitu. Näin rakenne kestää paremmin kulutusta kuin muissa markkinoilla olevissa kahmareissa käytetty yhden reaktiotangon ratkaisu.

Puun käsittelyyn optimoidut leuat

Puutavarakourien leukojen muotoa on vuosien mittaan hiottu niin, että leuat uppoavat mahdollisimman tehokkaasti puupinoon. Erityistä huomiota on kiinnitetty leukojen toimivuuteen kuitupuun käsittelyssä. Nostossa puut suoristuvat vaivatta leukojen ja rungon pohjan rakenteen sekä sopivan puristusvoiman ansiosta. Leukojen kärkien kohdatessa kärkien väliin jäävä rako on mahdollisimman pieni, mikä parantaa erikokoisten puiden lajiteltavuutta ja vähentää maa-aineksen kerääntymistä kuormaan.

Vaihtoehtoja eri käyttötarkoituksiin ja peruskoneisiin

Yli 40 vuoden valmistushistoriansa aikana Vahva-kahmarit ovat vakiinnuttaneet asemansa monen kuormatraktorin varusteena, mutta lähes 50 mallin valikoimasta löytyy sopiva Vahva-kuormainkoura myös puutavara-autoihin, kaivinkoneisiin, hakkureihin, materiaalinkäsittelykoneisiin, maataloustraktoreihin, kappaletavaranostureihin ja teollisuuskäyttöön. Vahva-mallistosta löytyy kouria kokoluokissa 15-140.

Viimeisimmissä mallistouudistuksissa on otettu erityisesti huomioon nykyajan metsäkoneiden ja puutavara-autojen entistä suuremmat koot ja tehokkaamman työskentelyn vaatimukset sekä puun käsittely materiaalikoneilla terminaaleissa.

Vahva-kahmareiden sopivuus eri peruskoneisiin*

B15

Traktorit, teollisuus, kuorma-autot

C21

Pienet kuormatraktorit, kuorma-autot

C26

Kuormatraktorit, kuorma-autot

C30

Kuormatraktorit

C36

Kuormatraktorit, hakkurit ja murskat

C42

Suuret kuormatraktorit, puutavara-autot, hakkurit ja murskat

C46

Suuret kuormatraktorit, puutavara-autot, teollisuus

C60

Materiaalikoneet

C80

Materiaalikoneet

C100

Materiaalikoneet

C140

Materiaalikoneet

KC-mallit

Kaivinkoneet

*Suuntaa-antava suositus. Kysy lisää myyjältä.