Siirry sisältöön
Vuoden 2021 suurimpia projekteja Vilppulan raskaskonekorjaamollamme oli tulipalossa pahoin vaurioituneen Logman 811F ajokoneen kunnostus. Meillä hoituu erikoisemmatkin korjaustyöt!

Vilppulan raskaskonekorjaamollamme, jota on myös metsäkoneiden teho-osastoksi kutsuttu, oli hoidettavana syksyllä 2021 Logman 811F.  Kyseinen kuormatraktori oli syttynyt palamaan lavetilla. Tuli oli todennäköisesti saanut alkunsa hytin alta sähköviasta. Asiakas halusi saada koneen takaisin toimintakuntoon, joten Vilppulan korjaamo tarttui haasteeseen.

Koneen hytin alta oli palanut lähes kaikki sähköjohdot ja hydrauliletkut, hytti oli pahoin vaurioitunut lämmöstä, samoin kuin pumput ja ajomoottori. Tähän konemalliin ei ollut enää saatavilla johtosarjoja, joten uudet piti valmistaa itse. Kaikki sähköjohdot ja letkut vaihdettiin uusiin, ja tämä vaatikin melkoista salapoliisintyötä, sillä osasta sähkösarjoja ei ollut jäljellä kuin hapettuneita kuparilankoja.

Koko hytti piti käytännössä rakentaa uusiksi kääntömekanismeineen eli purkaa, hiekkapuhaltaa, maalata ja sisustaa uudelleen. Pumput kunnostettiin ja ajomoottori vaihdettiin uuteen. Myös lämpövaurioita saaneet jakovaihteisto ja etuperä kunnostettiin. Diesel-moottorin osalta päästiin onneksi yllättävän pienellä apulaitteiden korjauksella. Korjausten jälkeen vuorossa oli vielä ohjausjärjestelmien ylösajo ja kaikkien toimintojen testaus ja säätö, mutta lopulta luovutuspäivä koitti, ja tyytyväinen asiakas sai koneensa takaisin töihin.

Meiltä merkkiriippumatonta metsäkoneiden korjausta ja huoltoa joustavasti koneesi tarpeen mukaan! Raskaskonekorjaamon yhteystiedot.