Siirry sisältöön
Vahva-kahmarimallisto täydentyy uusilla malleilla C80 ja C100, jotka on suunniteltu ensisijaisesti materiaalinkäsittelykoneisiin

Isojen Vahva-kourien sarjassa on nyt kolme mallia. Vahva C60 HD -malli avasi isomman kokoluokan sarjan syksyllä 2021. 60-koon kuormainkoura saa rinnalleen kaksi isompaa mallia, jotka tuovat tehokkuutta suurten puumäärien käsittelyyn. Pinta-alaltaan 0,80 ja 1,00 m² kokoisia Vahva C80 ja C100 -kahmareita käytetään materiaalikoneissa esimerkiksi terminaaleissa ja saaripuunhakkuilla.

   

Koneosapalvelun myyntijohtaja Mika Aliranta taustoittaa tuotekehitysprojektia: ”Näin järeiden kourien markkinoilla on melko vähän vaihtoehtoja tarjolla, ja asiakkailtamme tuli toiveita Vahva-malliston laajentamisesta, kun puun operointi väliterminaaleissa on lisääntynyt. Meillä on ollut aikaisemmin myynnissä 80-kokoluokan koura Vahva B-mallistossa kymmenen vuoden ajan vuoteen 2018 saakka, joten meillä oli jo käytännön kokemusta isoista kourista. Lähdimme kuitenkin kehittämään täysin uusia tuotteita nykyisen C-malliston rakenteen ja teknisten ratkaisujen pohjalta asiakastoiveita kuunnellen.”

Vahva C-mallistosta tuttuja ominaisuuksia

Vahva C-mallistossa kouran runko on suunniteltu kehämäiseksi ja symmetriseksi, ja lisäksi valmistuksessa hyödynnetään särmäystä, joten runkoon kohdistuvat rasitukset ovat paremmin hallinnassa. Sylinteri käyttää molempia leukoja ja reaktiotangot vakaavat liikkeen tasaiseksi ja symmetriseksi. Leukojen kärkien muotoilu varmistaa, että ne uppoavat pinoon optimaalisessa kulmassa ja haukkaavat puristettaessa täyden taakan.

Valmistettu ja testattu Suomessa

Vahva-tuotteet valmistetaan Outokummun Metalli Oy:n tehtaalla Pohjois-Karjalassa. Valmistuksen laadusta kertoo mm. tuotteissa käytettävä erikoisluja teräs, koneistetut tappilinjat, pronssilaakerit, mittatarkat niveltapit ja pulverimaalaus. Asiakasyhteistyöstä Mika Aliranta kertoo, että ”nyt markkinoille tuotavat isot kourat ovat olleet testikäytössä sekä terminaaleissa että saaripuunhakkuussa erilaisissa materiaalikoneissa. Testaajina ovat toimineet mm. Koneurakointi S. Kuittinen Oy, Metsäkonepalvelu Oy ja Szepaniak Oy.”

Isoja mutta ketteriä kouria

Vaikka Vahva C80 ja C100 ovat massiivisia kuormainkouria, niin ne ovat kuitenkin perinteisiin terminaalikouriin verrattuna kevyempiä, nopeampia käyttää ja hinnaltaan edullisempia. Vahva C80-malli painaa 965 kg ja C100-malli 1000 kg. Koneosapalvelun valikoimasta löytyy myös uusiin kouriin sopiva rotaattori. Teollisuuskäyttöön suunniteltu Baltrotors CPR-15 rotaattori käy kaikkiin isoihin Vahva C-malleihin.

Lue lisää ja katso tekniset tiedot Vahva C60/80/100 -malleista tuotesivulta.

Lisätietoja:
Koneosapalvelu Oy
Mika Aliranta
myyntijohtaja
050 553 7226