VAHVA-kahmarit / kuormainkourat

Suomalainen Vahva-kuormainkoura on Koneosapalvelun oma tuote, jota olemme valmistaneet jo yli 40 vuoden ajan. Pitkäjänteisen kehitystyön tuloksena tarjoamme käyttöösi kestävän, muotoilultaan optimaalisen ja Suomessa valmistetun Vahva-kahmarin.

Laaja mallisto eri käyttökohteisiin

 

C-mallit

Laadukkaat ja kestävät kahmarit kuormatraktoreihin, kuorma-autoihin ja puutavara-autoihin.

Lue lisää

E-mallit

Energiakouria saa 4-, 5-, 7- tai 9-piikkisenä. Ne soveltuvat hakkuutähteiden ja kantojen sekä kierrätysteollisuuden materiaalien käsittelyyn.

Lue lisää

KC-mallit

 KC-malliston kahmarit on suunniteltu kaivinkonekäyttöön. Kaikki yleisimmät S- ja NTP -kiinnikevaihtoehdot saatavilla.  

Lue lisää

Isot C-mallit

60, 80 ja 100 -kokoluokkien kourat materiaalinkäsittelykoneisiin. Soveltuvat esim. terminaalikäyttöön.

Lue lisää

Vaihtoehtoja eri käyttötarkoituksiin ja peruskoneisiin

Vahva-malliston yli 30:stä eri mallista löytyy varmasti sopiva vaihtoehto erilaisiin käyttötarkoituksiin. Uusittu mallistomme on suunniteltu vastaamaan nykyajan metsäkoneiden entistä suuremman koon ja tehokkaamman työskentelyn tuomiin vaatimuksiin. Myös kaivinkonepuolella tuoteperheestämme löytyy käypä versio eri kokoluokkiin ja erilaisilla pikakiinnikkeillä.

Valintaopas Vahva C ja E-mallisarjat - sopivuus eri käyttökohteisiin*
B15     Traktorit, teollisuus, kuorma-autot
C21     Pienet kuormatraktorit, kuorma-autot
C26     Kuormatraktorit, kuorma-autot
C30     Kuormatraktorit
C36     Kuormatraktorit, hakkurit ja murskat
C42     Suuret kuormatraktorit, puutavara-autot, hakkurit ja murskat
C46     Puutavara-autot, teollisuus
C60     Materiaalinkäsittelykoneet
C80     Materiaalinkäsittelykoneet
C100   Materiaalinkäsittelykoneet 
KC -mallit kaivinkoneisiin

*Suuntaa-antava suositus. Kysy lisää myyjältä.

Miksi VAHVA on vahva?

Rakenne on luja ja kestävä, koska kahmarit on valmistettu erikoislujasta rakenneteräksestä. Lisäksi kaikkien E-mallien piikit sekä C- että KC-mallisarjassa ovat HARDOX 400-kulutusterästä. Täten piikit kestävät kulutusta vaativissakin käyttökohteissa kuten hakkureissa ja kaivinkoneissa. KC-mallisarjassa eli kaivurikahmareissa on vakiona vahvistetut HD-leuat.

Kahmareissamme on kaksi reaktiotankoa (ei 21-mallissa), minkä ansiosta mekaniikka on symmetrinen ja vääntövoimat minimoitu. Näin rakenne kestää paremmin kulutusta kuin muissa markkinoilla olevissa kahmareissa käytetty yhden reaktiotangon ratkaisu.

Puun käsittelyyn optimoidut leuat

Kahmarin leukojen muotoa on vuosien mittaan hiottu niin, että leuat uppoavat mahdollisimman tehokkaasti puupinoon. Erityistä huomiota on kiinnitetty leukojen toimivuuteen kuitupuun käsittelyssä. Nostossa puut suoristuvat vaivatta leukojen ja rungon pohjan rakenteen sekä sopivan puristusvoiman ansiosta. Leukojen kärkien kohdatessa kärkien väliin jäävä rako on mahdollisimman pieni, mikä parantaa erikokoisten puiden lajiteltavuutta ja vähentää maa-aineksen kerääntymistä kuormaan.