Siirry sisältöön
Koneosapalvelusta Bosch Rexrothin sertifioitu huoltokumppani

Koneosapalvelu Oy ja Bosch Rexroth Oy ovat allekirjoittaneet Certified Excellence -kumppanuussopimuksen. Koneosapalvelun hydrauliikkahuolto on sertifioitu päämiehen taholta, ja sopimuksen myötä Koneosapalvelusta tuli Bosch Rexrothin Service Partner – Repair Center -konseptin vaatimukset täyttävä hydrauliikkahuolto ensimmäisenä Suomessa. Asiakkaille tämä tarkoittaa laadukasta, asiantuntevaa ja valmistajan standardit täyttävää hydraulipumppujen ja -moottoreiden huoltopalvelua.

Koneosapalvelun hydrauliikkahuolto kotimaisen kehityksen kärjessä

Koneosapalvelu ja Bosch Rexroth allekirjoittivat yhteistyösopimuksen hydrauliikkahuollon kehittämiseen liittyen jo FinnMETKO-näyttelyn yhteydessä vuonna 2018. Sen jälkeen Koneosapalvelu on määrätietoisella työllä ja mittavilla investoinneilla kehittänyt hydrauliikkahuollon puitteita ja toimintaa. Vilppulan toimitiloja laajennettiin vuonna 2020. Laajennuksen yhteydessä mm. hydrauliikkahuolto ja varasto saivat kokonaan uudet tilat. Lisäksi huollon laitteistoa, erikoistyökaluja ja koeajoyksikkö uusittiin. Investointien ohella hydrauliikkahuoltoon on palkattu lisää työntekijöitä, ja toiminnanohjaukseen on panostettu kehittämällä laatujärjestelmää. Bosch Rexrothin suorittaman auditoinnin jälkeen yhtiöt allekirjoittivat Bosch Rexrothin uuden kansainvälisen Certified Excellence -ohjelman mukaisen Service Partner – Repair Center -sopimuksen mobiilihydrauliikan huollosta tammikuussa 2021.

Koneosapalvelun toimitusjohtaja Hannu Soimasuo kertoo, että ”puitteet ovat nyt kunnossa ja mahdollistavat entistä paremman huoltotöiden läpimenon. Oman laatujärjestelmän käyttöönotto auttaa systemaattisessa työskentelyssä, ja päämiehen uusi konsepti tuo ison valmistajan tukea toimintaan. Bosch Rexrothin huoltokumppanina hyödynnämme mm. varaosien nopeat toimitukset, tuotetuen sekä valmistajan tarjoamat tietokannat ja koulutukset. Niiden avustamana pystymme tarjoamaan asiakkaillemme oikeilla työmenetelmillä ja alkuperäisvaraosilla korjatut, tehdasasetuksiin säädetyt hydrauliikkakomponentit – tehokkaasti ja ripeällä aikataululla”.

Soimasuo jatkaa, että ”Bosch Rexrothin huoltosertifikaatin edellytykset ovat kansainvälisessäkin mittakaavassa vaativia, joten olemme tyytyväisiä, että pystyimme täyttämään laatuvaatimukset ensimmäisenä hydrauliikan huoltokorjaamona Suomessa. Henkilöstömme on paiskinut lujasti töitä toimitilauudistuksen ja laatujärjestelmän parissa, joten sertifikaatti on palkitseva osoitus päämiehen luottamuksesta”.

Hydrauliikkahuollon kruununa uusi Rexroth-testipenkki

Vilppulan hydrauliikkahuollon modernit 400 m²:n tilat on alusta asti suunniteltu huollon käyttöön. Koneosapalvelun myyntipäällikkö Ossi Nieminen kertoo, että ”korjaamon työpisteet on varusteltu vaativan huoltotyön tarpeisiin, ja meillä on mm. komponenttien purkuun, kokoonpanoon ja koeajoon erilliset työalueet. Huollossa työskentelee kahdeksan hydrauliikka-asentajaa ja työnjohtaja. Lisäksi meiltä löytyy hydrauliikan suunnittelu ja tekninen myynti. Huollon laitteista mainittakoon mm. ultraäänipesukone sekä läppäyskoneet suorille ja kaareville pinnoille. Laitteiston kuningas on uusi Rexroth SSTB-135 testipenkki, jonka Koneosapalvelu hankki ensimmäisenä Pohjoismaissa”.

Kyseessä on 2-piirinen testipenkki, jonka maksimipaine on yli 500 baria. Koeajopenkistä on yhteys Bosch Rexrothin tietokantaan Cadasys-järjestelmällä, mikä varmistaa jokaiseen testattavaan Rexroth-tuotteeseen oikeat, yksilölliset koeajo-ohjelmat ja säätöarvot. Testipenkillä pystytään koejamaan kaikkien yleisimpien merkkien hydrauliikkapumppuja ja -moottoreita. ”Testipenkki datayhteyksineen on Koneosapalvelun historian suurin yksittäinen laiteinvestointi. Se tuo meille huoltoon huikean määrän tietoa ja kattavan koeajoraportin myös asiakkaan käyttöön”, tiivistää Nieminen.

Lisätietoja
Koneosapalvelu Oy
Hannu Soimasuo
050 540 5950

Huollossa on neljä erillistä työpistettä komponenttien purkuun asianmukaisella öljynkäsittelyllä.

Puhdasta tulee – käytössä on kammio-, liuotin- ja ultraäänipesulaitteet.

Koneosapalvelun kattava varasto alkuperäisosia mahdollistaa nopeat huollot.

Koneellinen läppäys onnistuu sekä suorille että kaareville pinnoille.

Auditoitu laatujärjestelmä varmistaa huollon tarkan dokumentoinnin.

Koneosapalvelun sertifioidussa hydraliikkahuollossa työskentelee kahdeksan asentajaa.

Bosch Rexroth Oy ja Koneosapalvelu Oy allekirjoittivat Certified Excellence -kumppanuussopimuksen tammikuussa 2021. Kuvassa vasemmalta oikealle Bosch Rexrothin aluemyyjä Lassi Perämäki ja toimitusjohtaja Jaakko Hämäläinen sekä Koneosapalvelusta toimitusjohtaja Hannu Soimasuo, myyntipäällikkö Ossi Nieminen ja hydrauliikkahuollon esimies Olli Vuorinen.


Katso video Koneosapalvelun hydrauliikkahuollosta