Siirry sisältöön
Koneosapalvelu Oy ja Nordic Traction Group Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen koskien metsäkonetelojen valmistusta ja myyntiä

Nordic Traction Group vastaa tulevaisuudessa Kopa -kantavien telojen valmistuksesta. Koneosapalvelu jatkaa Kopa-telojen myyntiä Suomessa.

Sopimusvalmistuksella lisää tuotantokapasiteettia

Yhteistyösopimuksen tavoitteena on varmistaa Koneosapalvelun kehittämien telojen kilpailukykyinen valmistus ja lisätä telojen myyntiä erityisesti kansainvälisillä markkinoilla. Koneosapalvelun toimitusjohtaja Hannu Soimasuo: ”Aloitimme Kopa -kantavien telojen tuotekehityksen vuonna 2015, ja tuotteesta on tullut erittäin suosittu kotimaassa. Tuotantomäärien jatkuvasti kasvaessa oman tuotantomme rajat Vilppulassa alkoivat tulla vastaan. Yhdessä metsäkonetelojen valmistukseen erikoistuneen yhteistyökumppanin kanssa pystymme lisäämään tuotantomääriä ja tehostamaan valmistusta.”

Soimasuo jatkaa, että ”Kopa-telat on patentoitu tuote, ja immateriaalioikeudet säilyvät Koneosapalvelulla. Jatkamme Kopa-telojen kotimaan myyntiä kuten ennenkin, ja lisäksi saamme myyntivalikoimaamme Nordic Traction Groupin valmistamat yleistelat. Vientimyynnistä vastaa jatkossa Nordic Traction Groupin jakeluverkosto”. Telatuotannon siirto tapahtuu vaiheittain vuoden 2022 aikana.

Molempia osapuolia hyödyttävä yhteistyö

Nordic Traction Group on viime vuosina investoinut automaatioteknologiaan ja telatuotannon tehostamiseen Dumfriesissa Skotlannissa, missä Clark Tracks on suunnitellut ja valmistanut metsäkoneen teloja jo 34 vuotta. ”Uudistunut tehtaamme mahdollistaa yhteistyön Koneosapalvelun kanssa molempia osapuolia hyödyttävällä tavalla. Me olemme telavalmistuksen ammattilaisia ja Koneosapalvelu on Suomen metsäkonealan asiantuntija”, sanoo Nordic Traction Groupin toimitusjohtaja Tero Järvinen, ja jatkaa: ”Euroopan markkinoilla kantavilla teloilla on suuri kysyntä. Olemme innoissamme voidessamme tarjota valikoimaamme täydentävää tuotetta laajalle jälleenmyyjäverkostollemme”.

Lisätietoja
Koneosapalvelu Oy
Hannu Soimasuo
toimitusjohtaja
050 540 5950
hannu.soimasuo@koneosapalvelu.fi

Nordic Traction Group Oy
Tero Järvinen
toimitusjohtaja
040 842 6079
tero.jarvinen@nordictraction.fi

Yritystiedot lyhyesti

Koneosapalvelu Oy
• Toimii puutavaran käsittelyyn liittyvien laitteiden ja varaosien valmistajana sekä hydrauliikan ja konealan varaosien ja tarvikkeiden kauppiaana. Mittavan teknisen kaupan valikoiman lisäksi huolto- ja kunnostuspalvelut ovat olennainen osa toimintaa.
• Palvelee monipuolista asiakaskuntaa, mm. metsäkone- ja maanrakennusurakoitsijoita, prosessi- ja puunjalostusteollisuutta, koneenrakentajia ja metsäkonealan huoltokorjaamoita.
• Avainluvut 2021: liikevaihto 14,4 milj. €, työntekijöitä 54
• Toimipisteet Vilppulassa, Kuopiossa ja Lappeenrannassa. Tytäryhtiö Kithydro Oy:llä toimipisteet Joensuussa, Kiteellä ja Lahdessa.
• Vuonna 1976 perustettu suomalainen perheyritys, kuuluu Outokummun Metalli-konserniin.

Nordic Traction Group Oy
• Yksi maailman johtavista ammattikäyttöön tarkoitettujen liukuesteiden valmistajista. Tuotteita käytetään vaativissa olosuhteissa monenlaisissa eri ajoneuvotyypeissä, erityisesti metsätaloudessa.
• Yhtiöllä on tuotantoa kahdessa tehtaassa, Loimaalla Suomessa sekä Dumfriesissa Skotlannissa. Loimaan tehdas on perustettu vuonna 1886 ja liukuesteketjuja on tehtaalla valmistettu 1930-luvulta lähtien. Teloja on valmistettu Skotlannissa vuodesta 1988 alkaen.
• Molemmista tehtaista tuotteet toimitetaan suoraan konevalmistajille ja muihin jakelukanaviin yli 30 maahan käyttäen tunnettuja tuotemerkkejä kuten Clark Tracks, NordChain, OFA ja Tellefsdal Kjetting.
• Yhteensä 120 työntekijää työllistävän yrityksen pääkonttori sijaitsee Loimaalla ja sen liikevaihto on 25M€.
Lisätietoja: www.nordictractiongroup.com