Vahva-kahmarit / Kuormainkourat

Suomalainen Vahva-kuormainkoura on Koneosapalvelun oma tuote, jota olemme valmistaneet jo yli 25 000 kappaletta. Noin 40 vuoden aikana keräämämme asiakaspalautteen ja pitkäjänteisen kehitystyön tuloksena tarjoamme käyttöösi erittäin kestävän, muotoilultaan optimaalisen ja Suomessa valmistetun Vahva-kahmarin.

Laaja mallisto eri käyttökohteisiin

B-malleissa on pyöreän puun käsittelyyn suunnitellut leuat, ja niitä käytetään eniten kuormatraktoreissa ja vaativissa teollisuuden lastauksissa.

C-mallistoon kuuluu puutavara-autokäyttöön kehitetyt C42 ja C50. C-mallisto on vuonna 2014 ensiesitelty uusin mallisarjamme.

E-malleja eli ns. energiakahmareita saa 4-, 5-, 7- tai jopa 9-piikkisenä. Ne soveltuvat esim. hakkuutähteiden ja kantojen sekä kierrätysteollisuuden materiaalien käsittelyyn.

K-malliston kahmarit on muokattu kaivinkonekäyttöön sopiviksi. Kaikki yleisimmät S- ja NTP -kiinnikevaihtoehdot saatavilla.

Miksi Vahva on vahva?

Rakenne on luja ja kestävä, koska kahmarit on valmistettu erikoislujasta rakenneteräksestä. 

Lisäksi malleissa 27 E4, 38 E4, 42, 50, 65 ja 80 leuat/piikit ovat HARDOX 400-kulutusterästä, joka kestää erityisen hyvin taivutusta kulumiskestävyyden lisäksi. Näin leuat säilyttävät muotonsa vaativissakin käyttökohteissa.

Kaikissa kahmareissamme on kaksi reaktiotankoa, minkä ansiosta mekaniikka on symmetrinen ja vääntövoimat minimoitu. Näin rakenne kestää paremmin kulutusta kuin muissa markkinoilla olevissa kahmareissa käytetty yhden reaktiotangon ratkaisu.

Puun käsittelyyn optimoidut leuat

Kahmarin leukojen muotoa on vuosien mittaan hiottu niin, että leuat uppoavat mahdollisimman tehokkaasti puupinoon. Erityistä huomiota on kiinnitetty leukojen toimivuuteen kuitupuun käsittelyssä. Nostossa puut suoristuvat vaivatta leukojen ja rungon pohjan rakenteen sekä sopivan puristusvoiman ansiosta. Leukojen kärkien kohdatessa kärkien väliin jäävä rako on mahdollisimman pieni, mikä parantaa erikokoisten puiden lajiteltavuutta.

Räätälöinti teollisuuskäyttöön

Oma tuotesuunnittelijamme ja joustava tuotantotapamme mahdollistavat räätälöidyn kahmarin valmistamisen kustannustehokkaasti ja nopeasti. Tätä mahdollisuutta on hyödynnetty esim. teollisuuskäyttöön tarvittavissa erikoisvahvoissa kahmareissa sekä kaivinkonesovelluksissa.