Vahva-gripar

Vahva lastgripen är Koneosapalvelus egen produkt, som vi redan har tillverkat över 40 år.  Ett resultat av långsiktigt utvecklingsarbete kan vi erbjuda Vahva-gripar som är mycket hållbar, optimalt utformad och tillverkad i Finland.

Många modeller för olika användningsändamål

 

C-modeller

Hållbara gripare med hög kvalitet speciellt för skotare och timmerbilar. 

Läs mer

E-modeller

E-modellerna eller sk. energigripar finns med 4-, 5-, 7- eller upp till 9-klor. De passar för hantering av till exempel restmaterial på hyggen samt stubbar och material vid återvinningsindustrin.

Läs mer

KC-modeller

Griparna i KC-modellserie är utformade för användning med grävmaskin. Alla vanligare S- och NTP-fästanordningar finns i vårt sortiment.


Läs mer

 

Alternativ för olika användningsändamål och basmaskiner

I Vahva-serien finns över 30 olika modeller med passande alternativ för olika användningsändamål. Vår uppdaterade modellserie är designad för att uppfylla de krav som dagens allt större och effektivare skogsmaskiner ställer. I vår produktfamilj för grävmaskiner finns också versioner för olika krokklasser, med olika snabbfästen.

Guide för val av Vahva C och E-modellserier - lämplighet för olika användningsändamål*
B15     Traktorer, industrin, lastbilar
C21     Små skotare, lastbilar
C26     Skotare, lastbilar
C30     Skotare
C36     Skotare, flishuggar och krossar
C42     Stora skotare, timmerbilar, flishuggar och krossar
C46     Timmerbilar, industrin
C60     Materialhanteringsmaskiner
KC -modeller    För grävmaskiner
*Vägledande rekommendation. Fråga mer hos din säljare!

VAHVA-griparna har stabil och robust konstruktion eftersom de är tillverkade i högstyrkestål. Dessutom är klorna i E-modellerna samt C- och KC-modellserien tillverkade av HARDOX 400-slitstål. Därför är klorna slittåliga även vid extrema användningsförhållanden. Alla våra gripar har två reaktionsstänger som gör att mekaniken är symmetrisk och vridkrafterna minimala, vilket gör konstruktionen mer slittålig.