Vahva-gripar

Vahva lastgripen är Koneosapalvelus egen produkt, som vi redan har tillverkat över 40 år.  Ett resultat av långsiktigt utvecklingsarbete kan vi erbjuda Vahva-gripar som är mycket hållbar, optimalt utformad och tillverkad i Finland.

Många modeller för olika användningsändamål

 

C-modeller

Hållbara gripare med hög kvalitet speciellt för skotare och timmerbilar. 

Läs mer

E-modeller

E-modellerna eller sk. energigripar finns med 4-, 5-, 7- eller upp till 9-klor. De passar för hantering av till exempel restmaterial på hyggen samt stubbar och material vid återvinningsindustrin.

Läs mer

KC-modeller

Griparna i KC-modellserie är utformade för användning med grävmaskin. Alla vanligare S- och NTP-fästanordningar finns i vårt sortiment.


Läs mer

 

Alternativ för olika användningsändamål och basmaskiner

I Vahva-serien finns över 30 olika modeller med passande alternativ för olika användningsändamål. Vår uppdaterade modellserie är designad för att uppfylla de krav som dagens allt större och effektivare skogsmaskiner ställer. I vår produktfamilj för grävmaskiner finns också versioner för olika krokklasser, med olika snabbfästen.

Guide för val av Vahva C och E-modellserier - lämplighet för olika användningsändamål*
B15     Traktorer, industrin, lastbilar
C21     Små skotare, lastbilar
C26     Skotare, lastbilar
C30     Skotare
C36     Skotare, flishuggar och krossar
C42     Stora skotare, timmerbilar, flishuggar och krossar
C46     Timmerbilar, industrin
KC -modeller    För grävmaskiner
*Vägledande rekommendation. Fråga mer hos din säljare!

VAHVA-griparna har stabil och robust konstruktion eftersom de är tillverkade i högstyrkestål. Dessutom är klorna i E-modellerna samt C- och KC-modellserien tillverkade av HARDOX 400-slitstål. Därför är klorna slittåliga även vid extrema användningsförhållanden. Alla våra gripar har två reaktionsstänger som gör att mekaniken är symmetrisk och vridkrafterna minimala, vilket gör konstruktionen mer slittålig.