Svensk premiärvisning av KOPA Tracks på Skogsmaskindagarna

Koneosapalvelu har tagit fram en ny typ av skogsmaskinsband som är särskilt lämplig för arbete på mjuk mark och vid tjällossning. De bärande banden med produktnamnet KOPA Tracks har blivit en stor framgång sedan de lanserades i Finland hösten 2016. Nu startar försäljningen även på den svenska marknaden i samarbete med en ny återförsäljare.

På kort tid har mer än 500 bandpar sålts på den finska marknaden, vilket innebär att maskinentreprenörerna snabbt har tagit till sig produkten. Den har blivit grundligt testad och har varit i omfattande bruk under krävande förhållanden i Finland. De här nya banden har gett en emotsedd flexibilitet i arbete på mjuk mark, eftersom de gör det möjligt att driva stämplingsposter under tjälfria perioder där man tidigare bara har kunnat arbeta under vintern.

KOPA-bandens konstruktion
De bärande KOPA-banden påminner om banden på grävmaskiner, men de tillverkas av starkare, hålfria bandplattor som är särskilt anpassade till skogsmaskiner. KOPA-banden har breda och plana bandplattor, vilket gör att marktrycket fördelar sig jämnt över den enskilda plattan, och mellanrummet mellan plattorna är betydligt mindre än normalt.

Tillsammans gör de breda, plana plattorna och det mindre mellanrummet att ytan som rör marken samtidigt är större än med något annat skogsmaskinsband. Den speciella konstruktionen ger skogsmaskiner en utmärkt bärighet.
Varierande med bredden är bandplattorna antingen plana, böjda i ytterkantens ända eller böjda i båda ändorna. Böjningen i ändorna minskar skadorna på rotsystemen och låter föraren vända maskinen på ett smidigare sätt. Insidan av bandet har slirskydd som ger däcket bättre grepp och utsidan har broddar som förbättrar drag- och sidledsgreppet. De bärande KOPA-bandens nya typ av konstruktion är mönsterskyddad.

KOPA-banden kan användas på både skotare och skördare. För sexhjuliga skördare tillhandahåller vi även band för ett hjul. Banden anpassas vid tillverkningen till maskin och modell, och hänsyn tas även till typen av däck. Banden tillverkas i Finland.

    

KOPA-bandens fördelar
Både maskinentreprenören och naturen har fördel av de bärande KOPA-banden, eftersom

  • maskinerna sjunker ner mindre och skadorna på utrustningen minskar
  • skadorna på mark och skogsvägar minskar
  • banden ger en jämnare gång och behagligare förararbete
  • valet av tidpunkt för drivningen blir mer flexibelt för stämplingsposter på mjuk mark – arbetet kan utökas sommartid
  • det mindre rullmotståndet sparar bränsle.


Svensk premiärvisning i Sit Right AB:s monter på Skogsmaskindagarna
Koneosapalvelu har nyligen avtalat om försäljningssamarbete för KOPA-banden med svenska Sit Right AB i Nås. Banden visas för första gången i Sverige på Skogsmaskindagarna 18–19.5.2018.
I Sit Right AB:s monter kan du träffa Timo Schäfer, exportchef på Koneosapalvelu Oy, och Andreas Solem, säljansvarig på Sit Right AB.

Välkommen att ta en titt på produktnyheten!

Koneosapalvelu Oy
Timo Schäfer
Export Manager
Tel. +358 44 771 7112
timo.schafer@koneosapalvelu.fi

Sit Right AB
Andreas Solem
Sälj/marknadsansvarig
Tel. +46 (0)703 740539
andreas@sit-right.se

Kopa Tracks produktsida

http://www.skogsmaskindagarna.se/